Canon EF 20mm f/2.8 USM

Овој објектив се одликува со широк агол на гледање и брза решетка, поради што е идеален за снимање пејзажи и репортажи.

Придобивки

 • Извонреден широкоаголен објектив со агол на видливост од 94°

 • USM мотор за фокусирање со преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус

 • Најмало растојание на фокусирање од 25cm

 • Super Spectra слоеви

Детални карактеристики

 • Динамичен широкоаголен дизајн

  Нудејќи видно поле од 94˚, EF 20mm f/2,8 USM може да ја долови целосната површина на човековиот вид и многу повеќе. Одличен објектив за фотографи кои снимаат пејзажи или документарци. Изобличувањето се коригира за добивање на реална перспектива при фотографирање архитектура и ентериери.

 • Брза максимална решетка

  Брзата максимална решетка со f/2,8 овозможува рачно фотографирање без блиц во услови со недоволно осветлување, кога не е практично да користите статив.

 • Асферични и UD елементи

  За добивање на оптимални визуелни перформанси, објективот содржи асферични елементи за корекција на сферичните аберации и одлични UD (извонредно ниска дисперзија) елементи за елиминирање на хроматските аберации. Резултатот претставува остри и квалитетни слики со висок контраст без изобличувања низ целиот кадар.

 • Ултразвучно фокусирање

  Прстенестиот ултразвучен мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесчујно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања. Покрај тоа, достапно е постојано рачно контролирање на фокусот, со што се овозможува прилагодување на фокусот без исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

 • Super Spectra слој

  Слоевите Super Spectra обезбедуваат прецизно балансирање на боите и висок контраст. Исто така, тие отстрануваат одблесоци и привидни облици преку апсорбирање на светлината која може да се рефлектира од внатрешните елементи од објективот и дигиталниот сензор на фотоапаратот.

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив EW-75 II

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-72II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 72 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 72 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 72 mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 72mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP1214

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за Macrolite 72C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 72 mm.