Canon EF 20mm f/2.8 USM

Спецификации

Детални спецификации

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  84°, 62°, 94°

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  11/9

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  5

 • Минимален отвор на бленда

  22

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  0.25

 • Максимално зголемување (x)

  0.14

Стабилизатор на слика

 • AF двигател

  USM¹

 • Дијаметар на филтер (mm)

  72

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  77.5 - 70.6

 • Тежина (g)

  405

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  0.72 - 0.60

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  -

 • Капаче за објектив

  E-72U / E-72II

 • Сенило на објектив

  EW-75II

 • Тврда торбичка

  LH-D13

 • Мека торбичка

  LP1214

 1. ¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.