Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

83,5 x 118

Тежина (g)

795

Детални спецификации

Оптички функции/спецификации

Големина на слика

-

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

-

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

74° - 19°20',
53° - 13°,
84° - 23°20'

Изработка на објектив (елементи/групи)

17/12

Бр. на сечила на дијафрагма

10

Минимален отвор на бленда

22

Минимално растојание на фокусирање (m)

0,45

Максимално зголемување (x)

0,24 (при 105mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

Да, во 4 чекори

AF двигател

Прстенест USM1

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-77II

Сенило на објектив

EW-83M

Торбичка/футрола за објектив

LP1219

Задно капаче

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0,6 - 0,41

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

0,61 при телефото (Не е компатибилно при широки агли)

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Друга дополнителна опрема

Објектив за фотографирање одблизу 500D, Држач за филтер со гел IV

  1. Постојано рачно фокусирање
  2. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.