Sunset sea structure image taken with EF 24-105mm f/4L IS II USM

Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM

Омилен кај оние кои сакаат да носат еден објектив со себе на локацијата, овој објектив нуди неверојатен квалитет на сликата со напредна стабилизација на сликата.

Галерија

Стандардно зумирање со професионални перформанси од серијата L

EF 24-105mm f/4L IS II USM нуди стандардно зумирање со малку поголем опсег, без разлика дали снимате фотографии или видеоснимки. Овој објектив е идеален за ситуации кога ви е потребен исклучителен квалитет на слика кога патувате со малку багаж.

Погледни целосни спецификации

Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM vertical side view shot

Одличен објектив за

За импресивни слики со висок квалитет

Специјалните елементи на објективот ви овозможуваат висок квалитет на сликата низ целиот опсег на зумирање, преку минимизирање на визуелните изобличувања. Вградената напредна облога со воздушни сфери ги елиминира одблесоците и привидните облици при снимање во опкружувања со непредвидлива природна светлина.

Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM side view shot
Dark blue sea by bridge structure

Проширен опсег на зумирање со непроменлива максимална решетка

Брзо избирајте помеѓу широкоаголни, стандардни и кратки телефото фокусни должини со максимална решетка од f/4.

Задржете ја острината дури и при слаба осветленост

Стабилизацијата на сликата го спречува заматувањето предизвикано од тресење на фотоапаратот, за да можете да снимате до 4 чекори побавно од нормалното.

Low light pipe structure dark

Разновидност со видеоснимките

EF 24-105mm f/4L IS II USM е подеднакво корисен за видеоснимки и за фотографии, поради тоа што нуди фокусни растојанија во компактно пакување што се идеални за фотографирање разни објекти. Напредното автоматско фокусирање овозможува рамномерни и речиси бесшумни промени во фокусирањето со професионален изглед и континуирано следење на фокусирањето, со преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус.

Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM side view with no hood

Кога работите ќе се усложнат, продолжете да фотографирате

EF 24-105mm f/4L IS II USM се одликува со новиот надворешен дизајн за објективи од серијата L. Робустната конструкција е создадена да ги издржи од секојдневните предизвици на професионалната употреба, со подобрена заштита од удари и вибрации.

Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM white rocks and clear skies
Canon EF 24-105mm f/4L IS II USM pebble beach sunset

Дали да се одлучам за надградба?

EF 24-105mm f/4L IS II USM е замена за објективот EF 24-105mm f/4L IS USM и треба да стане стандарден објектив за многу професионални фотографи, како и за ентузијастите.

Оптички систем

EF 24-105mm f/4L IS II USM се одликува со подобрен оптички дизајн во споредба со својот претходник, за да овозможи подобрена резолуција и острина низ целата површина на сликата низ целиот опсег на зумирање.

Symmetrical architecture white roof

Подобрена стабилизација на слика

Новодизајнираната стабилизација на слика овозможува еквивалентен ефект на брзини на бленда што се за 4 чекори побрзи во споредба со 2,5-те чекори кај EF 24-105mm f/4L IS USM.

Seagulls sitting on black rock
Wide Angle Lens

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.

Дознајте повеќе

Дополнителна опрема

Поврзани производи