Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ (MM)

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

74° - 29°. 53° - 19°30', 84° - 34°

Изработка на објектив (елементи/групи)

18/13

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,38(макро)

Максимално зголемување (x)

0,21(при 70mm)

Информации за оддалеченост

Обезбедено

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

AF двигател

Прстенест USM¹

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Отпорност на прав/влага

Да¹

Дијаметар на филтер (mm)

82

Макс. дијаметар x должина (mm)

88,5 x 113

Тежина (g)

805

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

E-82U / E-82II

Сенило на објектив

EW-88C

Торбичка/футрола за објектив

LP1219

G.F.ДРЖАЧ IV (СЕНИЛО IV*)

Продолжителна цевка за зголемување EF12 II

0,63-0,18

Продолжителна цевка за зголемување EF25 II

0,74-0,41 5

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Фуснота

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.