Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

ef 24 70mm f2.8L II USM

Стандарден објектив за зумирање наменет за професионалци

Стандарден објектив за зумирање со професионален квалитет кој нуди извонреден квалитет на сликата и брза решетка од f/2.8 низ целиот опсег на зумирање. Овој објектив од серија L кај професионалните фотографи е познат како најбаран објектив за зумирање, благодарение на неговата остра оптика и можноста да се користи во речиси секаква средина. Совршен придружник за секој EOS фотоапарат за целосни слики.


Објективот EF 24-70mm f/2.8L II USM е одличен за:

Рачно фотографирање при слаба осветленост

Константната решетка од f/2.8 низ целиот опсег на зумирање кај објективот EF 24-70mm f/2.8L II USM ви овозможува да добиете врвни перформанси кои можат да извлечат максимум од секоја достапна амбиентална светлина. Фиксната решетка нуди и оптимална контрола врз длабочината на полето. Новата дијафрагма со 9 сечила создава кружен отвор на блендата кој помага во создавање прекрасно заматени заднини со извонредни ефекти на дефокусирање. Тоа значи дека вашиот објект може да се истакне во однос на заднината, без елементи што го одвлекуваат вниманието.

EF 24-70mm f/2.8L II USM

Оптички дизајн од следната генерација

Одликувајќи се со најновите напредоци во оптичкиот дизајн, објективот EF 24-70mm f/2.8L II USM содржи три асферични елементи за да обезбеди слика со највисок можен квалитет, без притоа да ја промени фокусната должина. Значителното намалување на хроматската аберација и намаленото заматување на боите ја олеснува обработката по снимањето со острина низ целата површина која вообичаено е карактеристика само на примарните објективи.

Што е асферичен елемент?

Асферичниот елемент е заоблена внатрешна компонента на вашиот објектив што го коригира изобличувањето предизвикано од кривата на сферичните елементи на објективот.

Овие компоненти се вградуваат само во објективи со професионален квалитет.

Асферичната аберација што се појавува кај стандардните објективи може да се избегне со користење на објектив со повисок квалитет кој содржи дополнителни асферични елементи.

Објективот EF 24-70 f/2.8L II USM има три асферични елементи кои ја елиминираат секоја внатрешна аберација посебно, за да добиете исклучително остри слики.

EF 24-70mm f/2.8L II USM
EF 24-70mm f/2.8L II USM

Прецизен автоматски фокус со контрола

Прстенестиот ултразвучен мотор за автоматски фокус ви овозможува да фокусирате брзо, речиси бесшумно и со голема прецизност. Исто така, тој нуди преиначување со рачен фокус што ќе ви овозможи поголема контрола. Тоа ќе овозможи прецизно прилагодување на фокусот за да можете да го поставите точно каде што ќе замислите, а со тоа ќе добиете максимална креативна контрола.

Квалитет на изработка како серијата L

Само најдобрите технологии и техники за снимање се применуваат во создавањето на објективите од серија L. Како дел од престижната „Луксузна“ серија, овие објективи го прикажуваат најдоброто што го нуди Canon.

Објективот EF 24-70mm f/2.8L II USM е изработен од најквалитетни материјали кои го прават доволно издржлив за секојдневна професионална употреба. Заштитата од временските услови го штити од прав и влага, а предните и задните елементи со слој од флуор можат лесно да се чистат.

EF 24-70mm f/2.8L II USM

Галерија со примероци

Погледни галерија

Дали треба да го заменам мојот стар објектив со EF 24-70mm f/2.8L USM?

Објективот EF 24-70mm f/2.8L II USM претставува замена за EF 24-70mm f/2.8L USM, а нуди и потполно нов оптички дизајн.

Остри слики, низ целата површина
Извршено е намалување на хроматската аберација низ целиот фокусен опсег. Кај палетата на телефото објективи се направени подобрувања за корекција на општото изобличување, а кај палетата на објективи за снимање одблиску значително е намалено изобличувањето со стеснување.

Поиздржлива и поцврста конструкција и попрактично ракување
Објективот EF 24-70mm f/2.8L II USM се одликува со значително поголема издржливост благодарение на извонредната структура и зголемената отпорност на потреси/удари на цилиндарот на објективот. Новиот механизам за заклучување на зумот ја фиксира положбата на зумот при максимален широк агол, со што спречуваат оштетувања за време на патувањата.

Зголемена заштита од временските услови
За да добиеме заштита дури и од најлошите временски услови, се потрудивме да создадеме решение што ќе спречи навлегување на прав и влага во самиот објектив.

Неверојатно лесно ракување
Предниот елемент на објективот што не ротира ја елиминира потребата од повторно прилагодување на филтерот по промена на фокусот или зумот кога користите филтер за поларизирање или држач за филтер.

Подобри ефекти на дефокусирање
Користењето поголема дијафрагма со 9 сечила овозможува позаоблена решетка и порамномерно дефокусирање.

Спецификации

Дополнителна опрема