Објективи за DSLR

Canon EF 24-70mm f/4L IS USM

Компактен објектив за зумирање од серија L со решетка од f/4 и стабилизација на слика кој е одличен за патувања и општа употреба.

Придобивки

 • Разновиден опсег на зумирање за голем број различни објекти

 • Макро режим за зголемување до 0,7x

 • Стабилизатор на слика со четири чекори

 • Два асферични и два UD елементи на објективот

 • Брз ултразвучен AF

 • Заштитен од прав и влага

 • Бленда со девет сечила за прекрасно заматување

Детални карактеристики

 • Разновиден опсег на зумирање

  Снимајте голем број различни објекти, почнувајќи од пејзажи па сè до портрети и документарни снимки. EF 24-70mm f/4L IS USM претставува идеален стандарден објектив за вашиот DSLR фотоапарат за целосни слики од Canon, кој се одликува со широкоаголни, стандардни и телефото фокусни растојанија, како и фиксен максимален отвор на блендата од f/4 кој не се менува додека зумирате со објективот.

 • Макро режим

  Посебната положба за макро на прстенот за зумирање овозможува фокусирање на мали растојанија од само 0,38m при секоја положба на зумот, како и максимален сооднос на репродукција од 0,7x од вистинската големина.

 • Технологија за стабилизација на слика

  Фотографирајте рачно во услови со слаба осветленост и користете брзини на блендата кои се за четири чекори побавни од брзините кои најчесто се препорачуваат. Технологијата за стабилизација на слика (IS) автоматски открива кога фотографот се поместува за да ги следи подвижните објекти и ја исклучува стабилизацијата во таа насока. Хибридната IS открива аголни и прави движења во макро режим.

 • Оптички дизајн со високи перформанси

  Снимајте слики со исклучителен квалитет низ целиот опсег на зумирање. За ефикасно отстранување на оптичките аберации се користат два вида на асферични елементи на објективот во комбинација со елементи кои имаат извонредно ниска дисперзија (UD). Слоевите Super Spectra овозможуваат минимален одблесок и максимален контраст.

 • Напреден автоматски фокус

  Уживајте во брз автоматски фокус кој е речиси бесчуен, благодарение на прстенестиот ултразвучен AF мотор. Имајте целосна контрола со преминувањето преку параметрите на постојаниот рачен фокус.

 • Создадени да бидат издржливи

  Продолжете да фотографирате дури и во тешки услови. Објективот е заштитен од прав и влага, а употребата на слоеви од флуор овозможува полесно чистење на елементите на објективот.

 • Префинети перформанси

  Дијафрагмата на блендата со седум сечила и кружен отвор помага во создавање на рамномерно заматување на фокусот, овозможувајќи им на вашите објекти во предниот дел на сцената јасно да се истакнат.

Related Accessories

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Оваа продолжителна цевка од 25 mm се поставува помеѓу куќиштето на фотоапаратот и објективот, при што објективот добива опции за макро и за фокусирање на помало растојание, преку електронски контакт со куќиштето на фотоапаратот.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив EW-83M

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-77II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 77 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 77 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 77 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 77 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP1219

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
  Дознајте повеќе