Canon EF 24-70mm f/4L IS USM Спецификации

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

74° - 29°. 53° - 19°30', 84° - 34°

Изработка на објектив (елементи/групи)

15/12

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,38(макро)

Максимално зголемување (x)

0,7(макро)

Информации за оддалеченост

Обезбедено

Стабилизатор на слика

4 чекори

AF двигател

Прстенест USM¹

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Dust/moisture resistance*

Да

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

83,4 x 93

Тежина (g)

600

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

E-77 II

Сенило на објектив

EW-83L

Торбичка/футрола за објектив

LP1219

Продолжителна цевка за зголемување EF12 II

0,44-0,18

Продолжителна цевка за зголемување EF25 II

0,72-0,40

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Одрекување од одговорност

* Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот.

Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

Фуснота

¹ Постојано рачно фокусирање