Canon EF 24mm f/2.8 IS USM

Објектив со високи перформанси, стабилизација на слика и решетка од f/2.8, кој е совршен за фотографирање при слаба осветленост и кога патувате.

Придобивки

 • Широкоаголен објектив од 24mm (38mm еквивалент кај сензорите со APS-C големина).

 • Брза максимална решетка од f/2,8.

 • Стабилизатор на слика до четири чекори.

 • Ултрасоничен механизам за автоматско фокусирање.

 • Кратко растојание за фокусирање од 0,2m

 • Кружен отвор на блендата за меко заматување на позадината.

 • Слоевите Super Spectra ги намалуваат одблесоците.

Детални карактеристики

 • Снимајте во услови со слаба осветленост

  Максималната решетка од f/2,8 овозможува рачно фотографирање при каква било светлина без блиц. Стабилизацијата на сликата овозможува употреба на брзини на блендата кои се побавни од стандардните до четири пати, без ризик од тресење на фотоапаратот.

 • Брз, тивок автоматски фокус

  Ултразвучниот мотор за автоматски фокус (USM) обезбедува брзо и речиси бесчујно фокусирање. Преминувањето преку параметрите на постојаниот рачен фокус обезбедува фино прилагодување без менување на режимот на фокусирање.

 • Фокусирање одблиску

  Приближете се до вашиот објект, на мала оддалеченост за фокусирање од само 0,2m, и уживајте во возбудлива широкоаголна перспектива.

 • Дизајн кој заштедува простор

  Со тежина од само 280g и димензии од 68,4mm x 55,7mm, EF 24mm f/2,8 IS USM од Canon претставува објектив кој можете насекаде да го носите. Одличен за репортажа и фотографирање при патувањата.

 • Дизајниран за одличен квалитет на сликата

  Кружниот отвор на блендата со седум сечила овозможува прекрасно заматување на позадината, додека слоевите Super Spectra ги намалуваат одблесоците. Класичниот дизајн на примарниот објектив EF 24mm f/2,8 IS USM од Canon ги минимизира изобличувањата и аберациите, кои можат да го намалат квалитетот на сликата.

 • Област на користење

  Пренослив, примарен широкоаголен објектив кој е соодветен за снимање на репортажа, пејзаж и за фотографирање при патувањата.

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Оваа продолжителна цевка од 25 mm се поставува помеѓу куќиштето на фотоапаратот и објективот, при што објективот добива опции за макро и за фокусирање на помало растојание, преку електронски контакт со куќиштето на фотоапаратот.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив EW-65B

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-58II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 58 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 58 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за објективи за снимање одблиску 250D од 58 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP1014

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за Macrolite 58C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 58 mm.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.