Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

65° - 6° 50’, 46° - 4° 35’, 75° - 8° 15’

Изработка на објектив (елементи/групи)

23 / 16

Бр. на сечила на дијафрагма

8 (циркуларен тип)

Минимален отвор на бленда

f/22-38 (f/22-40 за фотоапарати со 1/3-чекори на запирање)

Најмало растојание на фокусирање (m)

0,7m до бесконечност (при сите фокални точки на зумирање)

Максимално зголемување (x)

0,06 (широко) - 0,3 (теле)

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

AF двигател

Прстенест USM

Дијаметар на филтер (mm)

77

Макс. дијаметар x должина (mm)

92 x 184

Тежина (g)

1,670

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

Компатибилно

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

Компатибилен само во Теле режим

Капаче за објектив

E-77U / E-77II

Сенило на објектив

ET-83G

ТВРДА ТОРБИЧКА

Мека торбичка

LZ1324

G.F.HOLDER IV (HOOD IV*)

Продолжувачи EF1.4x II и EF2x II

Не е компатибилно