Објективи за DSLR

Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM

Со опсег од широк агол до телефото, овој објектив од серија L е најдобрата алатка за фотографите што сакаат едно сеопфатно решение.

Придобивки

 • 11x зум

 • Квалитет на L серијата

 • Стабилизатор на слика

 • Минимално растојание на фокусирање од 0,7m

 • Постојано рачно фокусирање

 • Конструкција која е отпорна на прав и прскање

 • Дијафрагма на бленда со кружен отвор

 • E-TTL II мерење на растојание

 • Слоевите на фотоапаратот се оптимизирани за употреба со дигиталните фотоапарати

Детални карактеристики

 • Вистински сè-во-едно објектив

  Со широк опсег на зумирање од широкоаголен до извонредно телефото, најновата професионална серија на Canon е дизајнирана за професионалните фотографи кои сакаат да ја намалат потребата од промена на објективите и тежината на комплетот. Совршен за фоторепортери и оние кои фотографираат во движење.

 • Стабилизација на слика со три чекори

  IS технологијата која е вградена во објективот EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM нуди стабилизација на слика со три чекори во услови на слаба осветленост. Тоа овозможува користење на помали брзини на блендата без да предизвика заматување поради движењето на фотоапаратот - корисна кога ситуацијата не дозволува да користите статив или блиц. Ако објективот препознае дека фотографот се поместува за да следи подвижен објект, ја исклучува IS во таа насока.

 • Ултразвучно фокусирање

  Прстенестиот ултразвучен мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесшумно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања. Покрај тоа, достапно е постојано рачно контролирање на фокусот, со што се овозможува прилагодување на фокусот без исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

 • Совршен за дигитално фотографирање

  Формата и слоевите на објективот се оптимизирани за елиминирање на привидните облици и одблесоците, така што EF 28-300mm е идеален за употреба со дигиталните фотоапарати. Кога ќе го поставите на DSLR фотоапарати со сензор со APS-C големина, објективот се одликува со опсег на еквивалентна фокусна должина од 45-480mm.

 • Прецизна оптика за висок квалитет на сликата

  Прекрасниот контраст, малото изобличување и високата резолуција од еден до друг агол се присутни низ целиот опсег на зумирање. Електромагнетната дијафрагма (EMD) овозможува брза, тивка, неверојатно прецизна контрола на решетката. Дијафрагмата на блендата со кружен отвор овозможува пријатно заматување на заднината.

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Оваа продолжителна цевка од 25 mm се поставува помеѓу куќиштето на фотоапаратот и објективот, при што објективот добива опции за макро и за фокусирање на помало растојание, преку електронски контакт со куќиштето на фотоапаратот.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив EW-83G

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-77II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 77 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 77 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 77 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 77 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за објективи за снимање одблиску 500D од 77 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 77 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Торбичка за објектив со патент LZ1324

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштита од дожд за фотоапарати ERC-E4S

  Ги заштитува фотоапаратот и објективот од лоши временски услови за да продолжите со фотографирањето. Мали димензии.