Canon EF 28mm f/1.8 USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

65°, 46°, 75°

Изработка на објектив (елементи/групи)

10/9

Бр. на сечила на дијафрагма

7

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.25

Максимално зголемување (x)

0.18

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

AF двигател

USM¹

Дијаметар на филтер (mm)

58

Макс. дијаметар x должина (mm)

73,6 x 55,6

Тежина (g)

310

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0.61 - 0.43

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

1.13 - 0.96

Капаче за објектив

E-58U / E-58II

Сенило на објектив

EW-63II

Тврда торбичка

LHP-C10

Мека торбичка

ES-C9/LP814

Фуснота

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.