Canon EF 28mm f/1.8 USM

EF 28mm f/1.8 USM

Дизајнот на EF 28mm f/1,8 USM нуди баланс помеѓу достапност и оптички перформанси, а неговата брза максимална решетка од f/1,8 овозможува рачно фотографирање при слаба осветленост.

Придобивки

  • Широк агол на видливост од 75° кај фотоапаратите за целосни слики
  • Брза решетка со f/1,8
  • USM мотор за фокусирање со преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус
  • Најмало растојание на фокусирање од 25cm
  • Асферичен елемент на објектив
  • Големина на филтер од 58mm

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 28mm f/1.8 USM

Брза и широка


Големата максимална решетка на објективот од f/1,8 им овозможува на фотографите да користат големи брзини на блендата во многу различни услови на осветлување, како и да ги заматуваат заднините преку контролирање на длабочината на полето. Асферичниот елемент на објективот го коригира изобличувањето и обезбедува острина низ целиот кадар на сликата.
Ако се монтира на EOS фотоапарати со сензори со APS-C големина, EF 28mm f/1,8 USM ќе обезбеди видно поле кое ќе биде подеднакво како и кај објективите од 45mm кај фотоапаратите за целосни слики, поради што претставува идеален стандарден објектив со брза решетка.

Ултразвучно фокусирање


Прстенестиот ултразвучен мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесчујно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања. Покрај тоа, достапно е постојано рачно контролирање на фокусот, со што се овозможува прилагодување на фокусот без исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

Super Spectra слој


Слоевите Super Spectra обезбедуваат прецизно балансирање на боите и зголемен контраст. Исто така, ги намалуваат одблесоците и имагинарните облици – проблем кој често се јавува поради светлината која се одбива од сензорот на фотоапаратот.

Интеграција со E-TTL II мерење на блиц


EF 28mm f/1,8 USM ги пренесува податоците за оддалеченост назад до компатибилниот E-TTL II систем за блиц на EOS фотоапаратот, за да обезбеди оптимално мерење на блицот.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 28mm f/1.8 USM, неговите функции и можности.

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.