Canon EF 28mm f/2.8 IS USM Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНА ФОКУСНА ДОЛЖИНА ЗА 35MM ФИЛМ (MM)

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

65°, 46°, 75°

Изработка на објектив (елементи/групи)

9/7

Бр. на сечила на дијафрагма

7

Минимален отвор на бленда

22

Најмало растојание на фокусирање (m)

0.23

Максимално зголемување (x)

0.2

Информации за оддалеченост

Обезбедено

Стабилизатор на слика

4 чекори

AF двигател

Прстенест USM¹

ОТПОРНОСТ НА ПРАВ/ВЛАГА

Дијаметар на филтер (mm)

58

Макс. дијаметар x должина (mm)

68,4x 51,5

Тежина (g)

260

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Капаче за објектив

E-58U / E-58II

Сенило на објектив

EW-65B

Торбичка/футрола за објектив

LP1014

G.F.ДРЖАЧ IV (СЕНИЛО IV*)

Продолжителна цевка за зголемување EF12 II

0,71-0,50

Продолжителна цевка за зголемување EF25 II

1,30-1,11

Компатибилност на додатокот за продолжување

Не е компатибилно

Фуснота

¹ Постојано рачно фокусирање