Canon EF 28mm f/2.8 IS USM

Благодарение на вградената стабилизација на слика и решетката од f/2.8, овој широкоаголен објектив е одличен за секаква намена.

Придобивки

 • Широкоаголен објектив од 28mm (45mm еквивалент кај сензорите со APS-C големина).

 • Брза максимална решетка од f/2,8.

 • Стабилизатор на слика до четири чекори.

 • Ултрасоничен механизам за автоматско фокусирање.

 • Кружен отвор на блендата за меко заматување на позадината.

 • Слоевите Super Spectra ги намалуваат одблесоците.

Детални карактеристики

 • Висококвалитетен широкоаголен објектив

  Примарен широкоаголен објектив од 28mm кој нуди агол на видливост од 75° кај фотоапаратите DSLR за целосни слики. Кај фотоапаратите EOS со сензори со APS-C големина, тој има функција на одличен стадарден објектив, кој нуди подеднаков приказ како и објективите од 45mm кај фотоапаратите за целосни слики.

 • Снимајте во услови со слаба осветленост

  Максималната решетка од f/2,8 овозможува рачно фотографирање при каква било светлина без користење на блиц. Стабилизацијата на сликата овозможува употреба на брзини на блендата кои се побавни од нормалните до четири пати, без ризик од тресење на фотоапаратот.

 • Брз, тивок автоматски фокус

  Ултразвучниот мотор за автоматски фокус (USM) од Canon обезбедува брзо и речиси бесчујно фокусирање. Преминувањето преку параметрите на постојаниот рачен фокус овозможува фино прилагодување без менување на режимот на фокусирање.

 • Фокусирање одблиску

  Приближете се до вашиот објект на дури 0,23m и уживајте во возбудлива широкоаголна перспектива.

 • Дизајн кој заштедува простор

  Со тежина од само 260g и димензии од 68,4mm x 51,5mm, EF 28mm f/2,8 IS USM претставува објектив кој можете насекаде да го носите. Одличен за патувања, пејзажи и документарни фотографии.

 • Дизајниран за одличен квалитет на сликата

  Кружниот отвор на блендата со седум сечила овозможува прекрасно заматување на позадината, додека слоевите Super Spectra ги намалуваат одблесоците. Класичниот дизајн на примарниот објектив EF 28mm f/2,8 IS USM ги минимизира изобличувањата и аберациите, кои можат да го намалат квалитетот на сликата.

 • Област на користење

  Совршен за пејзажи, фотографирање при патувањата и репортажа, кога широкоаголното видно поле овозможува возбудливо фотографирање одблиску.

Related Accessories

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Оваа продолжителна цевка од 25 mm се поставува помеѓу куќиштето на фотоапаратот и објективот, при што објективот добива опции за макро и за фокусирање на помало растојание, преку електронски контакт со куќиштето на фотоапаратот.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив EW-65B

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-58II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 58 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 58 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за објективи за снимање одблиску 250D од 58 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP1014

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за Macrolite 58C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 58 mm.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
  Дознајте повеќе