Canon EF 300mm f/2.8L IS II USM Спецификации

Големина на слика

-

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм

-

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

6°50', 4°35', 8°15'

Изработка на објектив (елементи/групи)

16/12

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

32

Најмало растојание на фокусирање (m)

2,0

Максимално зголемување (x)

0,18

Информации за оддалеченост

Обезбедено

Стабилизатор на слика

4 чекори

AF двигател

Прстенест USM¹

Отпорност на прав/влага

Да¹

Дијаметар на филтер (mm)

52 пропуштање

Макс. дијаметар x должина (mm)

128 x 248

Тежина (g)

2400

Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

0,22-0,04

Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

0,28-0,09

Сенило на објектив

ET-120(WII)

Тврда торбичка

Торбичка за објектив 300B

SOFT CASE

G.F.држач III (сенило III*)

NC¹

G.F.држач IV (сенило IV*)

NC¹

Додатоци за продолжување

Компатибилно

Фуснота

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање

¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање