Објективи за DSLR

Canon EF 300mm f/2.8L IS II USM

Професионален и спортски објектив од серија L со извонреден телефото опсег, широка решетка од f/2.8 и стабилизација на слика.

Придобивки

 • 300mm f/2,8 извонреден телефото објектив со високи перформанси

 • Дел од препознатливата серија L на Canon

 • Издржлив, долготраен и лесен

 • Стабилизатор на слика со 4 чекори

 • Подобрен квалитет на слика со SWC слој

 • 3 IS режими

 • Тивок и брз автоматски фокус

Детални карактеристики

 • Извонреден телефото објектив со високи перформанси

  Со големата решетка со f/2,8, EF 300mm f/2,8L IS II USM претставува извонреден телефото објектив со високи перформанси кој обезбедува исклучителен квалитет на сликата со издржлив и лесен дизајн.

 • Квалитет на L серијата

  Серијата L е врвна и професионална палета на објективи од Canon, претставувајќи ја најдобрата прецизно дизајнирана EF оптика. Објективите од серијата L комбинираат врвни перформанси со неверојатно ракување и имаат голема отпорност на прав и влага.

 • Стабилизатор на слика со 4 чекори

  Оптичкиот стабилизатор на слика со 4 чекори – специјално дизајниран за објективи со специфичен опсег на фокусно растојание – го спечува заматувањето на сликата, кое може да настане при рачно фотографирање или при помала брзина на блендата. Автоматско откривање на поместување обезбедува ефективни перформанси при следење на подвижни објекти, а бидејќи IS системот е основан во објективот, резултатите се видливи на визирот при обликување на кадарот.

 • Подобрен квалитет на слика со SWC слој

  Дизајниран за користење кај дигиталното фотографирање, патентираниот слој со структура со суб-бранова должина од Canon помага да се минимизираат имагинарните облици и одблесоците предизвикани од внатрешната рефлексија. Со елиминирање на причинителите, слојот ја намалува рефлексијата и обезбедува остри и јасни слики.

 • 3 IS режими

  Идеално подесени за сите видови на динамично фотографирање, особено за дисциплините кај кои е потребно да се користи поместување, 3-от нов IS режим го активира само стабилизаторот на слика додека трае експозицијата.

 • Брз, тивок автоматски фокус

  Прстенестиот USM (ултразвучен мотор) користи вибрации предизвикани од ултразвучна фреквенција за создавање на екстремно брзо, речиси бесшумно автоматско фокусирање. CPU со голема брзина и оптимизирани AF алгоритми кои придонесуваат за брзи AF перформанси. Постојаното рачно електронско контролирање на фокусот е достапно без потреба од исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Слична дополнителна опрема

 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 1,4x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 1,4x.
 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 2x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 2x.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Оваа продолжителна цевка од 25 mm се поставува помеѓу куќиштето на фотоапаратот и објективот, при што објективот добива опции за макро и за фокусирање на помало растојание, преку електронски контакт со куќиштето на фотоапаратот.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ET-120 (WII)

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-145C

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за пропуштање PL-C од 52 mm

  Филтер за кружно поларизирање за извонредни телефото објективи од Canon.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за пропуштање PL-C од 52 mm (WII)

  Филтер за кружно поларизирање за извонредни телефото објективи од Canon.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање на навртување од 52 mm

  Ви овозможува да користите филтри со дијаметар од 52 mm со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање на навртување од 52 mm (WII)

  Ви овозможува да користите филтри со дијаметар од 52 mm со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање со гел од 52 mm (WII)

  Ви овозможува да користите филтри со гел со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Торбичка за објектив 300B

  Тврда торбичка за телефото објективот EF 300 mm f/2,8L IS II USM.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Широк ремен за објектив B

  Удобен и широк ремен за на врат за извонредни телефото објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Camera Rain Cover ERC-E4M

  Ги заштитува фотоапаратот и објективот од лоши временски услови за да продолжите со фотографирањето. Средни димензии.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
  Дознајте повеќе