Canon EF 35mm f/1.4L II USM

EF 35mm f/1.4L II USM

Вистинска модерна класика: стандарден широкоаголен објектив кој е oмилен кај фотографите за репортажи поради неговата природна перспектива, можноста за снимање при слаба осветленост и извонредните оптички перформанси.

Придобивки

  • Широкоаголен приказ со природна перспектива
  • Извонредни перформанси при слаба осветленост и контрола на длабочината на полето
  • Поставува нови стандарди во квалитетот на сликата
  • Фокусира брзо и дискретно
  • Продолжете да фотографирате дури и во тешки временски услови

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 35mm f/1.4L II USM

Нуди широкоаголен приказ со природна перспектива


Класична широкоаголна фокусна должина од 35 mm, која им е омилена на документарните фотографи поради својата можност за снимање објекти во рамките на своето опкружување без изобличување на перспективата.

Извонредни перформанси при слаба осветленост


Големата максимална решетка од f/1.4 овозможува два чекора повеќе за светлина отколку објективот за зумирање со f/2.8, што го прави овој објектив идеален за рачно фотографирање во услови со слабо осветлување.
Фотографирањето со широка решетка им овозможува на фотографите да ја ограничат длабочината на полето. Создавањето такви ефекти со фокусирање на мало растојание претставува начин на кој објектите се истакнуваат од заднината, што е особено ефикасно кога се комбинира со широкоаголното видно поле на објективот.
Блендата на објективот со девет сечила ги обработува дефокусираните области рамномерно и реално.

Поставува нови стандарди во квалитетот на сликата


Оптиката за прекршување светлина со син спектар, изработена од органски оптички материјал кој го создава Canon, се справува со појавата на рабови на боите преку коригирање на хроматските аберации до степен кој не бил возможен досега.
Оптиката со извонредно ниска дисперзија (UD) и двата асферични елементи на објективот нудат неверојатна острина низ целиот кадар - дури и при широк отвор на објективот.
Слојот со структура со суб-бранова должина го зголемува контрастот и ги спречува одблесоците и привидните облици при снимање наспроти светлина.

Фокусира брзо и дискретно, овозможувајќи ви да го снимите неочекуваното


Прстенестиот USM автоматски фокус овозможува брзо и прецизно фокусирање кое е речиси бесшумно, така што ќе можете да работите без да ја нарушувате сцената.
Постојаното рачно фокусирање овозможува прилагодувања на фокусот без менување на режимот на фокусирање и без поместување на фотоапаратот од окото.

Продолжете да фотографирате дури и во тешки временски услови


Квалитетот на изработка на легендарната серија L од Canon ви дава доверба и ја зголемува издржливоста. Заштитата од временските услови нуди заштита од прав и влага, а слојот од флуор го штити предниот и задниот елемент на објективот од маснотии и нечистотии, што го прави полесен за чистење.

Оптика за прекршување светлина со син спектар


Canon ја создаде оптиката за прекршување светлина со син спектар (BR) за да се справи со појавата на рабови на боите во објективите со голем дијаметар. Овој специјално изработен органски оптички материјал е поефикасен во коригирањето на рабовите отколку другите технологии како флуорит, извонредно ниската дисперзија (UD) или одличното UD стакло. Појавата на рабови на боите е предизвикано од хроматската аберација - појава во која светлината од различните бои се фокусира на различни точки. Користењето на BR оптичкиот материјал во EF 35 mm f/1.4L II USM го минимизира овој ефект. Другите елементи во објективот може да се оптимизираат за да овозможат извонредна острина, контраст и отпорност на одблесоци.

Награди

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 35mm f/1.4L II USM, неговите функции и можности.

Related Products

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.