Објективи за DSLR

Canon EF 35mm f/1.4L II USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  54°, 38°, 63°

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  14/11

 • Број на сечила на дијафрагмата

  9

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.28

 • Максимално зголемување (x)

  0.21

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-72II

 • Сенило на објектив

  EW-77B

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1219

 • Капаче за задниот отвор

  Капаче за објектив за заштита од прав E

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.58-0.36

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  1.03-0.80

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  Не е компатибилно

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  72

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  80.4 x 105.5

 • Тежина (g)

  760

* Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот.

Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

* Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот.

Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

¹ Постојано рачно фокусирање

¹ Постојано рачно фокусирање

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба