Објективи за DSLR

Canon EF 35mm f/2 IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  63°, 38°, 54°

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  10/8

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.24

 • Максимално зголемување (x)

  0.24

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-67 II
 • Сенило на објектив

  EW-72

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1116

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  0.60-0.36
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  1.04-0.79
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Not compatible

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  67

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  77.9x 62.6

 • Тежина (g)

  335

¹ Постојано рачно фокусирање

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба