Објективи за DSLR

Canon EF 35mm f/2 IS USM

Широкоаголен објектив со природна перспектива и стабилизација на слика, кој е идеален за рачно фотографирање

Придобивки

 • Стабилизација на слика до четири чекори

 • Брза максимална решетка од f/2

 • Ултразвучен AF за брзо и прецизно фокусирање

 • Компактен, лесен дизајн

 • Бленда со девет сечила за рамномерно заматување

 • Специјално изработени стаклени елементи за постојана острина

 • Минимално фокусно растојание од 0,24m

Детални карактеристики

 • Природен широкоаголен приказ

  Нудејќи природна перспектива и поширок агол на видливост, EF 35mm f/2 IS USM е одличен алтернативен стандарден објектив на стандардната оптика од 50mm, кога се користи со DSLR фотоапарат за целосни слики. Кај фотоапаратите EOS со сензори со APS-C големина, тој овозможува агол на видливост кој е сличен како аголот на видливост кај објективите од 56mm.

 • Стабилизација на слика за фотографирање при слаба осветленост

  Фотографирајте рачно во услови со слаба осветленост и користете брзини на блендата кои се за четири чекори побавни од брзините кои најчесто се препорачуваат. Технологијата за стабилизација на слика (IS) автоматски открива кога фотографот се поместува за да ги следи подвижните објекти и ја исклучува стабилизацијата во таа насока.

 • Голем максимален отвор на блендата од f/2

  Можноста за фотографирање со отвор на блендата од f/2 им овозможува на фотографите да работат со мала длабочина на поле. Уживајте во осветлената слика на визирот и користете релативно голема брзина на блендата, дури и во услови со недоволна осветленост.

 • Напреден автоматски фокус

  Уживајте во брз автоматски фокус кој е речиси бесчуен, благодарение на прстенестиот ултразвучен AF мотор. Имајте целосна контрола со преминувањето преку параметрите на постојаниот рачен фокус.

 • Софистициран оптички дизајн

  Асферичниот елемент на објективот максимално го зголемува квалитетот на сликата, а дијафрагмата на блендата со седум сечила нуди рамномерно заматување на фокусот. EF 35mm f/2 IS USM фокусира на растојание до 0,24m, овозможувајќи ви да се приближите до вашите објекти.

 • Компактен дизајн

  Доволно мал за постојано да го носите во вашата торба, EF 35mm f/2 IS USM е совршен за репортажа и улично фотографирање.

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив EW-72

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Cap E-67II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 67 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 67 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 67 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 67 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Мека торбичка за објектив LP1016

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macrolite Adapter 67

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 67 mm.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
  Дознајте повеќе