Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

52 пропуштање

Макс. дијаметар x должина (mm)

163 x 343

Тежина (g)

2840

Спецификации

Фокусна должина од 400 mm

Максимална решетка од f/2,8

Стабилизација на слика со 5 чекори

Дијафрагма со 9 сечила

Контроли за активирање/заклучување на фокусот

Објектив* од 400 mm со f/2,8 кој е најлесен во светот

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

-

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

5°10', 3°30', 6°10'

Изработка на објектив (елементи/групи)

17/13

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

32

Најмало растојание на фокусирање (m)

2,5

Максимално зголемување (x)

0,17

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

5 чекори

AF двигател

Прстенест USM1

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-180E

Сенило на објектив

ET-155(W III)

Торбичка/футрола за објектив

Мека торбичка за објектив LS400

Максимален број на сенила III компатибилни со држач за филтер со гел III

NC2

Максимален број на сенила IV компатибилни со држач за филтер со гел IV

NC3

Капаче за задниот отвор

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0,22-0,03

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

0,3-0,07

Компатибилност на додатокот за продолжување

Компатибилно (само Mark III)

Друга дополнителна опрема

Внатрешни филтри од 52 mm од Canon
Внатрешен филтер за кружно поларизирање 52 (W III) од Canon
Кратко сенило за објектив ET-155B од Canon
Торбичка за објектив 400E

Спецификации со EF 1,4x III

Фокусна должина

560

Максимална решетка

4-25

Максимално зголемување

0,25

AF можно

Да

IS

Да

Спецификации со EF 2x III

Фокусна должина

800

Максимална решетка

5,6-64

Максимално зголемување

0,36

AF можно

Да

IS

Да

* Во групата фотоапарати со заменливи објективи. Почнувајќи од септември 2018 година, врз основа на истражување од Canon

  1. Постојано рачно фокусирање
  2. Користете држач за внатрешен филтер од 52 mm
  3. Користете држач за внатрешен филтер од 52 mm