jaime de diego using ef 400mm f2.8l is iii usm
Blank-Rect Image

Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM

Извонреден телефото објектив со брза решетка што нуди професионални перформанси - идеален за фотографирање спорт, вести и диви животни

Објектив од 400 mm со f/2,8 кој е најлесен во светот*

Оптичкиот дизајн на овој извонреден телефото објектив нуди врвен квалитет на слика и овозможува намалување на тежината, поради што овој објектив од 400 mm со f/2,8 е неверојатно пренослив.*

Погледни целосни спецификации

EF 400mm f/2.8L IS III USM FRT

Идеална примена.

Професионален квалитет на слика

Добијте исклучителна острина и контраст низ целиот кадар. Тоа е извонредно за фотографите за спорт, диви животни и вести на кои им се потребни најдобри перформанси.

EF 400mm F2.8l IS III USM female athlete sample

Фотографирајте рачно

EF 400mm f/2.8L IS III USM е најлесниот објектив од 400 mm со f/2,8 во светот* што се одликува со напредна стабилизација на слика** со пет чекори која овозможува лесно рачно фотографирање.

jaime de diego using EF 400mm F2.8l IS III USM
EF 400mm F2.8l IS III USM female athlete hurdles sample

Фокусирајте брзо и прецизно

Објектите се фокусираат со извонредна брзина и прецизност, дури и при слаба осветленост. Добијте остар приказ на предметите што се движат брзо.

Фотографирајте со паметни контроли

Практичните контроли ви овозможуваат да го активирате/заклучувате AF или директно да изберете однапред програмирано фокусно растојание. Сето ова е можно без да го тргнете фотоапаратот од окото.

EF 400mm F2.8l IS III USM controls

Создаден за патувања

Објективот EF 400mm f/2.8L IS III USM од серија L е изработен според строги стандарди. Заштитен е од прав и влага и може да ги издржи тешките услови при професионална употреба.

EF 400mm F2.8l IS III USM travel

Спецификации

400 mm

Фокусна должина

f/2,8

Максимална решетка

Стабилизација на слика

со 5 чекори**

Дијафрагма

со 9 сечила

Контроли за активирање/заклучување

на фокусот

Објектив* од 400 mm со f/2,8 кој е најлесен во светот

2840 g

Погледнете ги сите спецификации

EF 400mm F2.8l IS III USM Side

Награди

EF 400mm F2.8l IS III USM angle

Што содржи кутијата

EF 400mm f/2.8L IS III

Сенило ET-155(W III)

Капаче за објектив E-180E

Капаче за заштита од прав за објективи E

Широк ремен за објектив B

Држач за внатрешен филтер

Мека торбичка за објектив LS-400

Комплет со упатство за користење

Слични производи

* Во групата фотоапарати со заменливи објективи. Почнувајќи од септември 2018 година, врз основа на истражување од Canon