Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  -

 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)

  -

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  5°10', 3°30', 6°10'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  18/12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  9

 • Минимална решетка

  32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  3.3

 • Максимално зголемување (x)

  0.13

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Прстенест USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-145C

 • Сенило на објектив

  ET-120 (WII)

 • Торбичка/футрола за објектив

  Торбичка за објектив 400D

 • Капаче за задниот отвор

  Капаче за објектив за заштита од прав E

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.17-0.03

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.22-0.07

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  Компатибилно

 • Друга дополнителна опрема

  Филтри за пропуштање од 52mm на Canon

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Фокусна должина

  560

 • Максимално зголемување

  0.18

 • AF можно

  Да

 • Стабилизација на слика

  Да

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Максимална решетка

  5.6-45

 • Стабилизација на слика

  Да

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52 пропуштање

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  128 x 232.7

 • Тежина (g)

  2100

* Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот.

Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.

² Автоматско фокусирање е можно само со фотоапарати од серија EOS-1 и 5D Mark III со firmware 1.2.1

² IS нема да функционира со следните фотоапарати EOS-1, EOS 5, EOS 100, EF-M, EOS 1000/F/n/Fn, EOS 700, EOS 10, EOS RT, EOS 600/630, EOS 850, EOS 750, EOS 620, EOS 650

¹ AF постојано рачно фокусирање

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба