Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM

Извонреден телефото објектив со оптика за дисперзија, за покомпактен и полесен спортски објектив со високи перформанси.

Придобивки

 • Компактен и лесен објектив од 400mm

 • Извонреден квалитет на слика. Отпорност на одблесоци и обоени рабови

 • Стабилизацијата на слика со 4 чекори нуди заштита од тресење на фотоапаратот

 • Фокусирајте со прецизност, користејќи ги напредните AF контроли со преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус

 • Снимајте при тешки услови со конструкцијата со заштита од временски услови

Детални карактеристики

 • Пренослив, лесен дизајн

  EF 400mm f/4 DO IS II USM е помал и полесен од конвенционално дизајнираниот објектив од 400mm f/4, и тежи само 2100g. Ова е овозможено благодарение на иновативната технологија на оптика со повеќе слоеви за дисперзија (DO) на Canon, која ги коригира несаканите оптички ефекти кои би се јавиле при драстично намалување на големината.

 • Зголемена отпорност на одблесоци и рабови

  Третата генерација на технологијата DO која се користи кај EF 400mm f/4 DO IS II USM нуди извонредни перформанси, особено во рацете на оние кои снимаат фотографии од спортски настани, дивина и актуелни настани. Објективот е отпорен на одблесоци и рабови во боја, и нуди извонредна острина низ целиот кадар.

 • Технологија за стабилизација на слика

  Снимајте сигурно со брзина на блендата која е побавна до четири чекори од нормалната. Стабилизаторот на слика (IS) на EF 400mm f/4 DO IS II USM нуди заштита од тресење на фотоапаратот и ја задржува критичната острина. Стабилизаторот на слика на објективот работи во еден од трите режими: првиот е за објекти во мирување, вториот за снимки со поместување, додека третиот е дизајниран за динамични движења.

 • Останете фокусирани

  Интуитивните контроли на цилиндерот на EF 400mm f/4 DO IS II USM инстинктивно се прилагодуваат на прстите кога снимате. Користете го широкоаголниот прстен за рачно фокусирање за да извршите прилагодувања без да го поместувате фото апаратот од окото. Контролите за однапред подесен фокус и запирање на фокусот им овозможуваат на фотограферите да се сконцентрираат на одредена точка во сцената.

 • Одлично и за видео снимки

  Технологијата за моќен фокус им овозможува на фотограферите да снимаат видео снимки со ефекти со фокусирање за беспрекорна транзиција помеѓу различни делови од сцената.

 • Создаден за врвни перформанси

  При тешки услови, EF 400mm f/4 DO IS II USM ви овозможува да снимате со сигурност. Конструкцијата со заштита од временски услови нуди заштита од прав и влага, додека флуорот против дамки кој го обвиткува предниот дел од објективот ја одбива водата и нечистотиите.

Широкоаголни објективи

Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
Дознајте повеќе

Слична дополнителна опрема

 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 1,4x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 1,4x.
 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 2x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 2x.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ET-120 (WII)

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Cap E-67II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за пропуштање PL-C од 52 mm

  Филтер за кружно поларизирање за извонредни телефото објективи од Canon.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за пропуштање PL-C од 52 mm (WII)

  Филтер за кружно поларизирање за извонредни телефото објективи од Canon.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање на навртување од 52 mm

  Ви овозможува да користите филтри со дијаметар од 52 mm со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање на навртување од 52 mm (WII)

  Ви овозможува да користите филтри со дијаметар од 52 mm со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Држач за филтер за пропуштање со гел од 52 mm (WII)

  Ви овозможува да користите филтри со гел со извонредни телефото објективи од Canon на кои може да се поставуваат филтри за пропуштање.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Торбичка за објектив 400D

  Тврда торбичка за телефото објективот EF 400 mm f/4 DO IS II USM.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Широк ремен за објектив B

  Удобен и широк ремен за на врат за извонредни телефото објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Camera Rain Cover ERC-E4L

  Ги заштитува фотоапаратот и објективот од лоши временски услови за да продолжите со фотографирањето. Големи димензии.