Објективи за DSLR

Canon EF 400mm f/5.6L USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  74°, 53°, 84°

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  11/9

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.20

 • Максимално зголемување (x)

  0.23

 • Мотор за AF

  USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-58U / E-58II
 • Сенило на објектив

  EW-65B

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1014

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  68.4 x 55.7

 • Тежина (g)

  280

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба