Canon EF 400mm f/5.6L USM

EF 400mm f/5.6L USM

EF 400mm f/5,6L USM е извонреден телефото објектив кој нуди врвни оптички перформанси и брзо автоматско фокусирање со пренослив и лесен дизајн. Привлечна комбинација за фотографи кои го снимаат животот во дивината.

Придобивки

  • Конструкција и оптика од L-серија
  • Голема фокусна должина и компактна големина
  • Еден UD и еден одличен UD елемент на објектив
  • Брзо и тивко автоматско фокусирање со USM
  • Super Spectra слоеви
  • Големина на филтер од 77 mm
  • Вградено сенило за објектив

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 400mm f/5.6L USM

Компактен, лесен и извонреден телефото објектив


Овој објектив со високи перформанси е дизајниран земајќи ги предвид преносливоста и едноставното ракување. EF 400mm f/5,6L USM се одликува со UD (извонредно ниска дисперзија) елемент и еден одличен UD елемент, чии карактеристи се слични со карактеристиките на флуорит. Оваа комбинација резултира со остри слики од еден до друг агол. Објективот има и вграден покривач и додаток за сталак, кој се вади.

Квалитет на L серијата


Серијата L е врвна и професионална палета на објективи од Canon, претставувајќи ја најдобрата прецизно дизајнирана EF оптика. Објективите од серијата L комбинираат врвни перформанси со неверојатно ракување и се отпорни на прав и влага.

Ултразвучно фокусирање


Прстенестиот ултразвучен мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесчујно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања. Покрај тоа, достапно е постојано рачно контролирање на фокусот, со што се овозможува прилагодување на фокусот без исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

Super Spectra слој


Слоевите Super Spectra обезбедуваат прецизно балансирање на боите и зголемен контраст. Исто така, ги намалуваат одблесоците и имагинарните облици – проблем кој често се јавува поради светлината која се одбива од сензорот на фотоапаратот.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 400mm f/5.6L USM, неговите функции и можности.

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.