Објективи за DSLR

Canon EF 40mm f/2.8 STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  49º, 34º,57º

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  6/4

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.3

 • Максимално зголемување (x)

  0.18

 • Информации за оддалеченост

  Provided

 • Стабилизација на слика OIS1

  -

 • Мотор за AF

  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-52 / E-52II
 • Сенило на објектив

  ES-52

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP811

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага

  -

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  68.2 x 22.8

 • Тежина (g)

  130

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба