Објективи за DSLR

Canon EF 40mm f/2.8 STM

Компактен објектив во вид на „палачинка“ со брза решетка кој е одличен за фотографирање за време на патувањата и општо фотографирање.

Придобивки

 • Пренослив дизајн во вид на "палачинка"

 • Рамномерно, тивко фокусирање со STM при снимање на видео снимки со компатибилни фотоапарати

 • Брза максимална решетка од f/2,8 за фотографирање при слаба осветленост

 • Фокусирање одблиску до 0,3m

 • Брз и тивок AF за неверојатно остри резултати

 • Одличен квалитет на сликата низ целиот кадар

Детални карактеристики

 • Извонредно компактен и пренослив дизајн

  Никогаш не тргнувајте без вашиот EOS. Компактниот EF објектив во вид на "палачинка" од 40mm со f/2,8 и STM е многу тенок, така што секогаш ќе можете да го понесете вашиот DSLR со вас.

 • Рамномерен и тивок AF, STM фокусирање за видео снимки

  Брзото и прецизно автоматско фокусирање овозможува неверојатно остри слики, дури и во тешки услови. Режимот Servo AF за видео со STM користи технологија на чекорен мотор за добивање на рамномерен и тивок автоматски фокус при снимање видео снимки со компатибилни DSLR фотоапарати од Canon.

 • Практично фотографирање при слаба осветленост

  Опсегот на решетката од f/2,8–22 овозможува контрола врз длабочината на полето, нудејќи ви слобода за ограничување или продолжување на фокусот, во зависност од потребите. Брзата максимална решетка овозможува рачно фотографирање при слаба осветленост без користење на блиц.

 • Одличен квалитет на слика дизајниран за разни можности при патувањата

  Разновидната фокусна должина од 40mm е одлична за патувања. Снимајте сè, почнувајќи од портрети па сè до пејзажи и улични фотографии. Одличен квалитет на сликата низ целиот кадар, благодарение на асферичниот дизајн на леќата и Super Spectra слоевите.

Галерија со примероци

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ES-52

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-52II

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за поларизација PL-C B од 52 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер од 52 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 52mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 52mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Објектив за одблиску 250D од 52 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 52 mm.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP811

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macrolite Adapter 52C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 52 mm.