Објективи за DSLR

Canon EF 50mm f/1.2L USM

Професионален USM објектив од серија L со решетка од f/1.2 за фотографирање при слаба осветленост и обемна контрола на длабочината на полето.

Придобивки

 • Конструкција и оптика од L-серија

 • Голема f/1,2 бленда

 • Брзо, тивко автоматско фокусирање со USM

 • Облоги Super Spectra

 • Циркуларна бленда за одличен боке на позадината

 • Дава податоци за растојание за E-TTL II системот на блиц

 • Мека футрола и покривач на објективот

Детални карактеристики

 • Квалитет на L-серијата

  EF 50mm f/1.2L USM ги отелотворува највисоките стандарди на прецизната оптика на Canon. L-серијата е водечка палета на професионални објективи на Canon, комбинирајќи супериорни перформанси на сликата и ултимативна можност за ракување, со конструкција која е отпорна на прав и на влага.

 • Голема f/1,2 бленда

  Голема максимална бленда од f/1,2 обезбедува извонредна брзина за сликање без блиц во услови на слабо светло. Големата бленда овозможува и фина контрола над длабочината на полето.

 • Одличен боке на позадината

  Циркуларната бленда помага во креирање на атрактивен, рамномерен боке на позадината; идеално за издвојување на предметите при голема бленда и за принудно фотографирање портрети.

 • Брзо, тивко автоматско фокусирање

  Прстенестиот USM (ултразвучен мотор) користи вибрации со ултразвучна фреквенција за да дава погон на екстремно брзо, речиси бесшумно работење. CPU со голема брзина и подобрен алгоритам на AF уште повеќе придонесуваат за брзината на AF. Добрата торзија на држење ја запира фокусирачката група на објективот, без пречекорување. Постојаното електронско рачно редефинирање на фокусирањето е достапно без да мора да го исклучите од AF.

 • Облоги Super Spectra

  Super Spectra облогите на објективот и обликувањето на елементот на објективот ги потиснуваат ефектот на блескање и на двојна слика - кои може да се појават кај дигиталните фотоапарати поради рефлексијата од сензорот за слика. Облогите помагаат и во постигнување на вистинскиот баланс на бојата и во зголемување на контрастот за јасни слики, со голема верност.

 • Ги пренесува податоците за растојание до E-TTL II

  Објективот ги пренесува податоците за растојание назад до E-TTL II системот на блицот на компатибилни EOS фотоапарати, за да обезбеди оптимално одмерување на блицот.

 • Прибор

  EF 50mm f/1.2L USM се испорачува со цилиндричен покривач за објектив и со мека футрола.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ES-78

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-72II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 72 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 72 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 72 mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 72mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 72 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP1214

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за Macrolite 72C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 72 mm.