Објективи за DSLR

Canon EF 50mm f/1.2L USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  -

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  40º,


  27º,


  46º

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  8/6

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  16

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.45

 • Максимално зголемување (x)

  0.15

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  Не

 • Мотор за AF

  Прстенест USM ¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-72U / E-72II
 • Сенило на објектив

  ES-78

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1214

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.39-0.24

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.67-0.53

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  72

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  85.8 x 65.5

 • Тежина (g)

  580

¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба