Canon EF 50mm f/1.4 USM

EF 50mm f/1.4 USM

Благодарение на својата брза максимална решетка и системот за брзо фокусирање, компактниот и стандарден USM објектив EF 50mm f/1,4 со високи перформанси може да ви обезбеди врвни перформанси во секоја област на фотографирањето.

Придобивки

  • Брза решетка со f/1,4
  • Стандарден агол на видливост од 46°
  • USM мотор за фокусирање со преминување преку параметрите на постојаниот рачен фокус
  • Најмало растојание на фокусирање од 45cm
  • Асферичен елемент на објектив
  • Големина на филтер од 58mm

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 50mm f/1.4 USM

Разновиден и компактен објектив со стандарден дизајн


Гаусовата оптика, во комбинација со два елемента на објективот со висока дисперзија, им овозможува на фотографите кои работат во сите области да снимаат остри и чисти слики, дури и при широк отвор на блендата од f/1,4. Објективот е идеален за фотографирање на пејзажи и сцени од патувања, како и за портрети и репортажа.

Ултразвучно фокусирање


Ултразвучниот мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесчујно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања. Покрај тоа, достапно е постојано рачно контролирање на фокусот, со што се овозможува прилагодување на фокусот без исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

Рамномерно заматување на позадината


Дијафрагмата на блендата со приближно кружен отвор внесува помеко и порамномерно чувство во областите кои не се во фокус. Острофокусираните објекти во предниот дел од сликата се истакнуваат наспроти рамномерно заматената заднина.

Super Spectra слој


Слоевите Super Spectra обезбедуваат прецизно балансирање на боите и зголемен контраст. Исто така, ги намалуваат одблесоците и имагинарните облици – проблем кој често се јавува поради светлината која се одбива од сензорот на фотоапаратот.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 50mm f/1.4 USM, неговите функции и можности.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.