Објективи за DSLR

Canon EF 50mm f/1.4 USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  40°, 27°, 46°

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  7/6

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  22

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.45

 • Максимално зголемување (x)

  0.15

 • Мотор за AF

  Микро USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-58U / E-58II
 • Сенило на објектив

  ES-71 II

 • Торбичка/футрола за објектив

  LHP-C10

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.39 - 0.24

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.68 - 0.53

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  73.8 x 50.5

 • Тежина (g)

  290

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба