Објективи за DSLR

Canon EF 50mm f/1.8 STM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  40º, 27º,46º

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  6/5

 • Број на сечила на дијафрагмата

  7

 • Минимална решетка

  22¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.35

 • Максимално зголемување (x)

  0.21

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Мотор за AF

  STM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-49

 • Сенило на објектив

  ES-68

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1014

 • Капаче за задниот отвор

  Капаче за објектив за заштита од прав E

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.45-0.24

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.74-0.53

 • Компатибилност со додаток за продолжување

  Не е компатибилно

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  49

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  69.2 x 39.3

 • Тежина (g)

  160

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

¹ Минимален отвор на блендата при користење на чекори на зголемување од 1/3

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба