Canon EF 50mm f/1.8 STM

ef 50mm f1.8 STM

Компатибилност со сите EOS фотоапарати, вклучувајќи ги и оние без огледало со помош на EF-EOS M адаптерот за монтирање

Објектив со широк отвор на бленда за висококвалитетни портрети и фотографии снимени при слаба осветленост

Со објективот EF 50mm f/1.8 STM можете лесно да создавате поуметнички и подобри фотографии, благодарение на широката решетка од f/1.8 која овозможува остро фокусирање на вашиот објект и поубава заматена заднина.


EF 50mm f/1.8 STM објективот е одличен за:

Уметничко и детално фотографирање

Широката решетка од f/1.8 на EF 50mm f/1.8 STM ви дава можност остро да го фокусирате вашиот објект и да ја заматите заднината. Фотографите ова го нарекуваат „тесна длабочина на полето“ при што вашиот објект се издвојува, што е одлично за портрети бидејќи луѓето стануваат во чист фокус на вашата снимка.

50mm aperture sequence

Пропуштете повеќе светлина

Широката решетка од f/1.8 пропушта 8x повеќе количина на светлина во споредба со стандардниот објектив за зумирање кој се испорачува со вашиот EOS*. Ова резултира со поостри слики со помало заматување на движењата и намалена потреба да се користи блиц во услови на затемнетост, така што ќе можете лесно да ја доловите атмосферата во опкружување со слаба осветленост.

more light in
portrait and everyday

За портрети и за секојдневна употреба

Фокусното растојание од 50mm ви овозможува да ја исполните рамката со вашиот објект од доволна оддалеченост, што го прави одличен објектив за портрети. Сличната перспектива како и човечкото око и компактната големина го прават EF 50mm f/1.8 STM одличен објектив за секојдневна употреба кој можете да го носите во секое време со вашиот EOS фотоапарат.

Остар фокус за фотографии и видео записи

Технологијата за бесшумен STM (чекорен мотор) овозможува неверојатно брзо фокусирање при фотографирањето, така што можете брзо да реагирате за да ги доловите краткотрајните елементи. Создавањето висококвалитетни видео записи е полесно со STM бидејќи нуди стабилно и бесшумно континуирано фокусирање, така што вашите видео записи ќе бидат јасни и ќе ги слушате само звуците во опкружувањето, а не шумот предизвикан при фокусирање на моторот.

miss no moment

Возобновување на класичноста

EF 50mm f/1.8 STM е замена за популарниот EF 50mm f/1.8 II објектив кој беше добро познат по исклучителниот квалитет на сликата по достапна цена. Оваа најнова верзија ви го нуди истиот неверојатен квалитет на фотографиите, но со брз, бесчуен мотор за фокусирање и поробустна изработка која ја засенува неговата цена.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Спецификации

Дополнителна опрема

Може да ви се допадне и следното...

Четири алтернативни објективи за EF 50mm f/1.8 STM избрани од нашите експерти за објективи.

ef 40mm f2-8 stm

EF 40mm f/2.8 STM

• Пренослив дизајн во вид на „палачинка“
• Рамномерно и тивко фокусирање со STM
• Брза максимална решетка од f/2.8 за фотографирање при слаба осветленост
• Фокусирање одблиску до 0,3 m
• Брз и тивок AF за неверојатно остри резултати
• Одличен квалитет на сликата низ целиот кадар

ef 50mm f1-4 usm

EF 50mm f/1.4 USM

• Брза решетка од f/1.4
• Стандарден агол на гледање од 46°
• USM мотор за фокусирање со редефинирање на постојаниот рачен фокус
• Најблиско фокусно растојание од 45cm
• Асферичен елемент на објективи
• Големина на филтер од 58mm

ef 85mm f1-8 usm

EF 85mm f/1.8 USM

• Брза решетка со f/1.8
• Телефото објектив со кратка/средна фокусна должина
• USM мотор за фокусирање со постојан рачен фокус
• Најмало растојание на фокусирање од 85 cm
• Големина на филтер од 58 mm
• Слоевите Super Spectra ги намалуваат привидните облици и одблесоците

ef s 55- 250 f4 5 6 is stm

EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

• Доближите се до далечните објекти, како диви животни и спортски движења
• Рамномерно и тивко фокусирање со STM при снимање видеоснимки
• Стабилизацијата на сликата го намалува заматувањето предизвикано од тресење на фотоапаратот
• Лесен и компактен дизајн кој можете да го носите насекаде
• Практичен дизајн што обезбедува врвен квалитет на слика