Canon EF 50mm f/2.5 Compact Macro

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  40°, 27°, 46°

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  9/8

 • Број на сечила на дијафрагмата

  6

 • Минимална решетка

  32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.23

 • Максимално зголемување (x)

  0.50

 • Мотор за AF

  AFD

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-52 / E-52II

 • Сенило на објектив

  -

 • Торбичка/футрола за објектив

  LHP-C10

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.74 x 0.24

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  1.04 - 0.54

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  67.6 x 63

 • Тежина (g)

  280

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба