Објективи за DSLR

Canon EF 600mm f/4L IS II USM

Спецификации

Детални спецификации

35mm film equivalent focal length

 • Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

  3°30', 2°20', 4°10'

 • Изработка на објектив (елементи/групи)

  16/12

 • Бр. на сечила на дијафрагма

  9

 • Минимален отвор на бленда

  32

 • Најмало растојание на фокусирање (m)

  4.5

 • Максимално зголемување (x)

  0.15

 • Информации за оддалеченост

  Обезбедено

 • Стабилизатор на слика

  4 чекори

 • AF двигател

  Прстенест USM¹

 • Отпорност на прав/влага

  Да

 • Дијаметар на филтер (mm)

  52 пропуштање

 • Макс. дијаметар x должина (mm)

  168 x 448

 • Тежина (g)

  3920

 • Зголемување - цевка за продолжување EF12 II

  0,17-0,02

 • Зголемување - цевка за продолжување EF25 II

  0,20-0,05

 • Сенило на објектив

  ET-160 (WII)

Hard case

 • Мека торбичка

  Торбичка за објектив 600B

 • G.F.држач III (сенило III*)

  NC¹

 • G.F.држач IV (сенило IV*)

  NC¹

 • Продолжувачи EF1.4x II и EF2x II

  Компатибилно

*Максимален број на сенила III/IV што може да се прикачат. Во случај на објективи со зумирање, максималниот број се однесува на кусата фокусна должина

*Максимален број на сенила III/IV што може да се прикачат. Во случај на објективи со зумирање, максималниот број се однесува на кусата фокусна должина

 1. ¹ Постојано рачно фокусирање

 2. ¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање

 3. ¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање

 4. ¹ Постојано рачно фокусирање

 5. ¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање

 6. ¹ Користете 52mm држач за филтер за пропуштање