EF 600mm f/4L IS III USM од Canon
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

52 пропуштање

Макс. дијаметар x должина (mm)

168 x 448

Тежина (g)

3050

Спецификации

Максимална решетка од f/4

Стабилизација на слика со 5 чекори

Дијафрагма со 9 сечила

Контроли за активирање/заклучување на фокусот

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

Целосна слика

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

-

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

3°30', 2°20', 4°10'

Изработка на објектив (елементи/групи)

17/13

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

32

Најмало растојание на фокусирање (m)

ФОТОГРАФИРАЊЕ СО 4,2

Максимално зголемување (x)

0,15

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

5 чекори

AF двигател

Прстенест USM1

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-185C

Сенило на објектив

ET-160 (W III)

Торбичка/футрола за објектив

Мека торбичка за објектив LS600

Максимален број на сенила III компатибилни со држач за филтер со гел III

NC2

Максимален број на сенила IV компатибилни со држач за филтер со гел IV

NC3

Капаче за задниот отвор

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0,18-0,02

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

0,21-0,05

Компатибилност на додатокот за продолжување

Компатибилно (само Mark III)

Друга дополнителна опрема

Внатрешни филтри од 52 mm од Canon
Внатрешен филтер за кружно поларизирање 52 (W III) од Canon
Кратко сенило за објектив ET-160B од Canon
Торбичка за објектив 600C

Спецификации со EF 1,4x III

Фокусна должина

840

Минимален отвор на бленда

5.6-45

Максимално зголемување

0,21

AF можно

Да

IS

Да

Спецификации со EF 2x III

Фокусна должина

1200

Максимална решетка

8-64

Максимално зголемување

0,31

AF можно

Да4

IS

Да5

  1. Постојано рачно фокусирање
  2. Користете држач за внатрешен филтер од 52 mm
  3. Користете држач за внатрешен филтер од 52 mm
  4. Можност за AF со фотоапарати што поддржуваат F8 AF
  5. IS нема да функционира со следните фотоапарати EOS-1, EOS 5, EOS 100, EF-M, EOS 1000/F/n/Fn, EOS 700, EOS 10, EOS RT, EOS 600/630, EOS 850, EOS 750, EOS 620, EOS 650