Објективи за DSLR

Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III USM

Спецификации

Спецификации

 • Разновиден опсег на зумирање од 70-200 mm

 • Стабилизација на слика со 3,5 чекори

 • USM автоматски фокус

 • Опсег на решетката f/2,8-32

 • Минимално фокусно растојание од 1,2 m

 • Заштитен од прав и влага

 • Дијафрагма со 9 сечила

 • Тежина: 1480 g, диј. x должина: 88,8x199 mm

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика
  -
 • Еквивалентна фокусна должина за видео од 35 mm (mm)
  -
 • Број на сечила на дијафрагмата
  8
 • Минимална решетка
  32
 • Минимално растојание на фокусирање (m)
  1,2
 • Максимално зголемување (x)
  0,21 (на 200mm)
 • Информации за оддалеченост
  Да
 • Стабилизација на слика OIS1
  3,52
 • Мотор за AF
  Прстенест USM3

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-77II
 • Сенило на објектив
  ET-87
 • Торбичка/футрола за објектив
  LZ1326
 • Капаче за задниот отвор
  Капаче за објектив за заштита од прав E
 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II
  0,28 - 0,06
 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II
  0,36 - 0,14
 • Компатибилност со додаток за продолжување
  Компатибилно
 • Друга дополнителна опрема
  -

Спецификации со додатокот за продолжување од 1,4x

 • Фокусна должина
  98-280
 • Максимално зголемување
  0,30
 • AF можно
  Да
 • Стабилизација на слика
  Да

Спецификации со додатокот за продолжување од 2x

 • Максимална решетка
  4-45
 • Стабилизација на слика
  Да

Физички спецификации

 • Отпорност на прав/влага
  Да4
 • Дијаметар на филтер (mm)
  77
 • Макс. дијаметар x должина (mm)5
  88,8 x 199
 • Тежина (g)
  1480
 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Тестирано според стандардите CIPA
 3. Постојано рачно фокусирање
 4. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.
 5. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба