Објективи за DSLR

Canon EF 70-200mm f/2.8L USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  29° - 10°, 19°30' - 7°, 34° - 12°

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  18/15

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1.5

 • Максимално зголемување (x)

  0,16 (при 200mm)

 • Мотор за AF

  USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-67U / E-67II
 • Сенило на објектив

  ET-83II

 • Торбичка/футрола за објектив

  LH-D24B

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.22 - 0.06

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.41 - 0.14

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  77

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  84.6 x 193.6

 • Тежина (g)

  1,310

¹ Вградено механичко постојано рачно фокусирање.

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба