Објективи за DSLR

Canon EF 70-200mm f/2.8L USM

Телефото објектив од серија L со високи перформанси и фиксна решетка од f/2.8 кој е идеален за фотографирање при слаба осветленост и фотографирање движења.

Придобивки

 • Телефото објектив за зумирање со високи перформанси од серија L

 • Непроменлива максимална решетка со f/2,8

 • Четири UD елементи на објектив

 • Минимално фокусирање од 1,5m

 • Отпорен на вода и прав

 • Рештка со осум сечила

 • Прстенест USM AF мотор

Детални карактеристики

 • Објектив за зумирање кој е подеднакво добар како и примарните објективи

  Еден од најдобрите телефото објективи за зумирање во серијата EF, чија оптика е слична со оптиката кај примарните објективи. Четири елементи од UD стакло за корекција на хроматските аберации, како и зумирање на повеќе групи што овозможува внатрешно фокусирање, резултирајќи со висок квалитет на слика низ целиот опсег на зумирање. Компатибилност со додаток за продолжување EF 1,4x и 2x.

 • Брза и непроменлива максимална решетка

  Фотографирањето во услови со слаба осветленост е можно благодарение на брзата максимална решетка со f/2,8, која останува непроменета низ целиот опсег на зумирање. Таквата решетка нуди и контрола врз длабочината на полето.

 • Квалитет на L серијата

  Серијата L е врвна и професионална палета на објективи од Canon, претставувајќи ја најдобрата прецизно дизајнирана EF оптика. Објективите од серијата L комбинираат врвни перформанси со неверојатно ракување и се отпорни на прав и влага.

 • Ултразвучно фокусирање

  Прстенестиот ултразвучен мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесчујно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања. Покрај тоа, достапно е постојано рачно контролирање на фокусот, со што се овозможува прилагодување на фокусот без исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

 • Super Spectra слој

  Слоевите Super Spectra обезбедуваат прецизно балансирање на боите и зголемен контраст. Исто така, ги намалуваат одблесоците и имагинарните облици – проблем кој често се јавува поради светлината која се одбива од сензорот на фотоапаратот.

 • Дополнителна опрема

  Вклучени се сенило за објектив и мека торбичка.

Слична дополнителна опрема

 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 1,4x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 1,4x.
 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 2x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 2x.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Hood ET-83B II

  Се поставува на предниот дел на објективот EF 200 mm f/2.8L II USM за да го намали отсјајот од светлината која паѓа директно врз предниот елемент на објективот.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-77II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 77 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 77 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 77 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 77 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за објективи за снимање одблиску 500D од 77 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 77 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Торбичка за објектив со патент LZ1324

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштита од дожд за фотоапарати ERC-E4S

  Ги заштитува фотоапаратот и објективот од лоши временски услови за да продолжите со фотографирањето. Мали димензии.
 • Широкоаголни објективи

  Добијте пошироко видно поле и опфатете повеќе во кадарот со нашата палета на широкоаголни објективи.
  Дознајте повеќе