Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM
Спецификации

Дијаметар на филтер (mm)

72

Макс. дијаметар x должина (mm)

80 x 176

Тежина (g)

780

Спецификации

Разновиден опсег на зумирање од 70-200 mm

Стабилизација на слика со 5 чекори

USM автоматски фокус

Опсег на решетката f/4-32

Минимално фокусно растојание од 1 m

Заштитен од прав и влага

Дијафрагма со 9 сечила

Тежина: 780 g, диј. x должина: 80x176 mm

Погледни сè

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

Големина на слика

-

Еквивалентна фокусна должина за 35mm филм (mm)

-

Агол на видливост (хориз. верт. дијаг.)

29° - 10°, 19° 30' - 7°, 34° - 12°

Изработка на објектив (елементи/групи)

20/15

Бр. на сечила на дијафрагма

9

Минимален отвор на бленда

32

Најмало растојание на фокусирање (m)

1

Максимално зголемување (x)

0,27 (при 200 mm)

Информации за оддалеченост

Да

Стабилизатор на слика

5,0 1

AF двигател

Прстенест USM 2

Физички карактеристики

Отпорност на прав/влага

Да 3

Дополнителна опрема

Капаче за објектив

E-72II

Сенило на објектив

ET-78B

Торбичка/футрола за објектив

LP1224

Капаче за задниот отвор

Капаче за објектив за заштита од прав E

Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

0,34-0,06

Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

0,43-0,14

Компатибилност на додатокот за продолжување

Компатибилно

Друга дополнителна опрема

изборен прстен за монтирање статив A II (W II)

Спецификации со EF 1,4x III

Фокусна должина

98-280

Максимална решетка

5.6-45

Максимално зголемување

0,39

AF можно

Да

IS

Да

Спецификации со EF 2x III

Фокусна должина

140-400

Максимална решетка

8-64

Максимално зголемување

0,59

AF можно

Да 4

IS

Да 5

  1. Тестирано според стандардите CIPA
  2. Постојано рачно фокусирање
  3. Објективите со отпорност на прав/влага се опремени со гумен прстен на лежиштето за монтирање на објективот, кој може да предизвика мало абење на лежиштето на фотоапаратот. Ова нема никакво влијание врз перформансите на објективот или на фотоапаратот.
  4. Можност за AF со фотоапарати што поддржуваат F8 AF
  5. IS нема да функционира со следните фотоапарати EOS-1, EOS 5, EOS 100, EF-M, EOS 1000/F/n/Fn, EOS 700, EOS 10, EOS RT, EOS 600/630, EOS 850, EOS 750, EOS 620, EOS 650