Објективи за DSLR

Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Големина на слика

  -

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  29º - 10º


  19º 30' - 7º


  34º - 12º

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  20/15

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1.2

 • Максимално зголемување (x)

  0,21 (на 200mm)

 • Информации за оддалеченост

  Да

 • Стабилизација на слика OIS1

  4 чекори

 • Мотор за AF

  Прстенест USM ¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-67U / E-67II
 • Сенило на објектив

  ET-74

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1224

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.23-0.6

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.37-0.14

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  67 mm

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  76 x 172

 • Тежина (g)

  760

¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба