Објективи за DSLR

Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

Врвен објектив за зумирање од серија L со фиксна решетка од f/4 и стабилизација на слика кој е идеален за рачно фотографирање и фотографирање спорт.

Придобивки

 • Оптика од L-серијата

 • Лесен и компактен

 • Стабилизатор на слика со 4-запирања

 • f/4 во целиот опсег на зумирање

 • Флуоритни и UD елементи на објектив

 • Брзо автоматско фокусирање

 • Дихтунзи за заштита од околината

 • Облоги Super Spectra

 • Циркуларна бленда за задоволувачко замаглување на позадината

 • Мека футрола и покривач на објективот

Детални карактеристики

 • IS со 4-запирања

  EF 70-200mm f/4L IS USM е опремен со првиот стабилизаторот на слика (IS) на светот со 4-запирања, на Canon. Идеален за работа при држење на апаратот во рака, извонредно точниот и чувствителен IS, во многу ситуации ја негира потребата од сталак. Брзините на затворачот, побавни за до 4 запирања, што инаку би било невозможно (на пр. 1/15 сек наместо 1/2000), може да се користат без видливо зголемување на замаглување на сликата. За стабилизирано поместување, IS Mode 2 го коригира само несаканото вертикално тресење.

 • Квалитет на L-серијата

  Објективот ги отелотворува највисоките стандарди на Canon за оптиката на L-серијата, квалитетот на градбата, сигурноста и можноста за ракување. Преку целиот кадар и во целиот опсег на зумирање е обезбеден свеж квалитет на сликата со висок контраст. Сигурен партнер во тешки услови, металната и поликарбонатна конструкција се карактеризира со специјално дихтунзи за надворешната средина, за да се спречи навлегувањето на прав и на влага.

 • Мала тежина

  Со должина од само 172mm и тежина од само 760g, EF 70-200mm f/4L IS USM е идеален за задачи, при кои треба да се патува со малку багаж за да не се загрозат перформансите, можноста за ракување или квалитетот на сликата.

 • Фиксна бленда

  Без промена во блендата во целиот опсег на фокална должина, фотографите можат да ја нагодуваат експозицијата на најширока бленда и да зумираат до 200mm без намалување на брзината на затворачот. Должината на објективот останува константна за време на зумирањето и фокусирањето.

 • Флуоритни и UD елементи на објектив

  Објективот содржи еден флуоритен и два UD (стакло со ултра-ниска дисперзија) елементи за да ги потиснат секундарните хроматски аберации. Резултатот се свежи слики, со висок контраст и без изобличувања, во целиот опсег на зумирање, без пореметување на бојата на перифериите на предметот.

 • Автоматско фокусирање

  Прстенестиот USM (ултразвучен мотор) испорачува чувствително, брзо, тивко автоматско фокусирање. Торзијата на држење е одлична и ја запира фокусирачката група на објективот, без пречекорување. Постојаното рачно редефинирање на фокусирањето е достапно без исклучување од AF. Минималното растојание на фокусирање е само 1,2m во целиот опсег на зумирање.

 • Облоги Super Spectra

  Оптимизираните облоги Super Spectra и обликувањето на елементите на објективот ги потиснуваат блескањето и двојната слика. Облогите помагаат и во постигнување на верен баланс на бојата и во зголемување на контрастот.

 • Задоволувачко замаглување на позадината

  Електромагнетната дијафрагма (EMD) се карактеризира со речиси совршено циркуларна бленда, за креирање на рамномерно и атрактивно замаглување на позадини кои се надвор од фокусот.

 • Прибор

  Вклучени се цилиндричен бајонет покривач и мека футрола.

Слична дополнителна опрема

 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 1,4x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 1,4x.
 • Објективи за DSLR

  Додаток за продолжување EF 2x III

  Додаток за продолжување од професионална класа што ја зголемува фокусната должина на објективите од серијата L за 2x.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ET-78 II

  Се поставува на предниот дел на EF 70-200 mm f/4L USM, EF 70-200 mm f/4L IS USM, EF 180 mm f/3.5L Macro USM и EF 135 mm f/2L USM за да го намали отсјајот од светлината која паѓа директно врз предниот елемент на објективот.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Lens Cap E-67II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 67 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 67 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 67 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 67 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Прстен за монтирање на статив A II во бела боја

  Овозможува монтирање подолги објективи на статив за подобро ракување и поголема рамнотежа.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Футрола за објектив LP1222

  Заштитна мека торбичка за одредени EF објективи.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Macrolite Adapter 67

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 67 mm.
 • Телефото објективи

  Опремени со зголемени фокусни должини што ви овозможуваат да се приближите до објектот без да ја попречувате сцената.
  Дознајте повеќе