Објективи за DSLR

Canon EF 70-200mm f/4L USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  29° - 10°, 19°30' - 7°, 34° - 12°

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  16/13

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  32

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1.2

 • Максимално зголемување (x)

  0.21 (at 200mm)

 • Мотор за AF

  USM¹

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив

  E-67U / E-67II

 • Сенило на објектив

  ET-74

 • Торбичка/футрола за објектив

  LZ1224

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.29 - 0.06

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.39 - 0.13

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  67

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  76 x 172

 • Тежина (g)

  705

¹ Mechanical full-time manual focusing built-in.

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба