Canon EF 70-200mm f/4L USM

EF 70-200mm f/4L USM

Телефото објектив за зумирање со високи перформанси. EF 70-200mm 1:4 L USM нуди одличен квалитет на слика во голем број различни ситуации. Неговиот компактен и лесен дизајн го прави одличен придружник за патување.

Придобивки

  • Оптика од L-серијата
  • Лесен и компактен
  • Непроменлива максимална решетка со f/4
  • UD елементи на објектив со флуорит
  • Брзо автоматско фокусирање
  • Super Spectra слоеви
  • Бленда со кружен отвор за прекрасно заматување на позадината

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 70-200mm f/4L USM

Квалитет на L серијата


Серијата L е врвна и професионална палета на објективи од Canon, претставувајќи ја најдобрата прецизно дизајнирана EF оптика. Објективите од серијата L комбинираат врвни перформанси со неверојатно ракување и се отпорни на прав и влага.

Професионални функции


Максималната решетка со f/4 е достапна при сите подесувања на фокусната должина, а тоа овозможува непроменета брзина на блендата при зумирање. Предниот елемент кој не ротира го олеснува користењето на филтри, како што се филтрите за поларизирање и градации.

Ултразвучно фокусирање


Прстенестиот ултразвучен мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесчујно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања. Покрај тоа, достапно е постојано рачно контролирање на фокусот, со што се овозможува прилагодување на фокусот без исклучување на режимот за автоматско фокусирање.

Super Spectra слој


Слоевите Super Spectra обезбедуваат прецизно балансирање на боите и зголемен контраст. Исто така, ги намалуваат одблесоците и имагинарните облици – проблем кој често се јавува поради светлината која се одбива од сензорот на фотоапаратот.

Дополнителна опрема


Објективот се испорачува со сенило за објектив и мека торбичка.

Награди

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 70-200mm f/4L USM, неговите функции и можности.

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.