Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM

Уникатен телефото објектив за зумирање со оптика за дисперзија поради која димензиите на објективот се значително намалени, што е одлично за патувања.

Придобивки

 • Оптички елемент со три слоја за дисперзија (DO)

 • Должина од само 9,99cm

 • Стабилизатор на слика

 • AF со голема брзина и преминување преку параметрите на рачниот фокус

 • Кружна дијафрагма за прекрасно дефокусирање

 • Заклучување на прстенот за зумирање

Детални карактеристики

 • Опремен со голем број технологии

  Со технологиите за оптички елемент (DO) со повеќе слоеви за дисперзија, стабилизација на слика (IS) и ултразвучен мотор (USM), EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM го нуди најдоброто од областа на прецизно дизајнирање на објективите.

 • Оптика за дисперзија (DO)

  EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM содржи елемент со оптика за дисперзија (DO) кој ја намалува физичката големина на објективот, но го задржува квалитетот на сликата. DO елементот ги комбинира карактеристиките на UD елементите со флуорит во едно стаклено парче. Како резултат се добива висок контраст и острина, како и врвна контрола над хроматската аберација.

 • Стабилизатор на слика

  EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM се одликува со технологија за стабилизација на сликата (IS) во три чекори, поради што овој објектив е идеален за рачно фотографирање. Брзината на блендата, која може да биде до три пати побавна од стандардната, може да се користи без видливо зголемување на заматеноста на сликата. Поголемите движења во одредена насока автоматски се интерпретираат како поместување, а стабилизацијата на сликата се исклучува во оваа област.

 • Ултразвучно фокусирање

  Прстенестиот ултразвучен мотор го придвижува автоматскиот фокус со извонредна брзина и речиси бесшумно. Одличното намалување на вртежниот момент овозможува прецизно утврдување на фокусната точка, без пречекорувања.

 • Прекрасно замаглување на позадината

  Дијафрагмата на блендата со приближно кружен отвор и електромагнетска контрола внесува помеко и порамномерно чувство во областите кои не се во фокус и овозможува истакнување на објектите кои се во фокус наспроти заматената заднина.

 • Интегриран во системот EOS

  Шаблонот на погонот за AF на објективот е специјално дизајниран за да одговара на оној на најновата палета EOS, вадејќи го максимумот од брзината на објективот. Објективот овозможува оптимално мерење на блицот така што ги проследува информациите за оддалеченост назад до системот за блиц E-TTL II на EOS фотоапаратот.

 • Во хармонија со животната средина

  Во согласност со строгата политика за животната средина на Canon, во оптиката на објективот се користи само стакло кое не содржи олово.

Галерија со примероци

Погледни галерија

Слична дополнителна опрема

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 12 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 12 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Продолжителна цевка EF 25 II

  Кога се користи со одредени објективи, оваа продолжителна цевка од 25 mm овозможува фокусирање на многу помало растојание.

 • Дополнителна опрема за објективи

  Сенило за објектив ET-65 III

  Спречете ја залутаната светлина да навлезе во објективот, за да не ги уништите фотографиите со несакани одблесоци.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив E-58II

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Капаче за објектив за заштита од прав E

  Заштитете го вашиот објектив од Canon кога не го користите.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за кружно поларизирање PL-C B од 58 mm

  Филтер за поларизација за објективи со дијаметар на навојот на филтерот од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Заштитен филтер за објектив од 58 mm

  Ги заштитува предните елементи на објективите од нечистотии и оштетувања. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND4-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 2 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  ND8-L 58mm

  Кога ќе го прикачите овој филтер на завршетокот на објективот на фотоапаратот, тој ќе го намали количеството на светлина што навлегува во фотоапаратот за 3 чекори. За објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Филтер за објективи за снимање одблиску 500D од 58 mm

  Се прикачува на објективот на вашиот фотоапарат, овозможувајќи ви да се доближите поблиску до малите предмети. Одговара на објективи со навој на филтри од 58 mm.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Мека торбичка за објектив LP1116

  Protective soft case for selected EF lenses.
 • Дополнителна опрема за објективи

  Адаптер за Macrolite 58C

  Ви овозможува да ги користите блицовите Macro Twin Lite и Macro Ring Lite од Canon со објективи чиј дијаметар на навојот на филтерот изнесува 58 mm.