Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 DO IS USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  29° - 6° 50’,19° 30’ - 4° 35’, 34° - 8° 15’

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  18 / 12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  6 (циркуларен тип)

 • Минимална решетка

  f/32-38 (f/32-40 за фотоапарати со 1/3-чекори на запирање)

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1,4m до бесконечност (при сите фокални точки на зумирање)

 • Максимално зголемување (x)

  0,06 (широко) - 0,19 (теле)

 • Мотор за AF

  Прстенест USM

Дополнителна опрема

 • Капаче за објектив
  E-58U / E-58II
 • Сенило на објектив

  ET-65B

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1116

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  58

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  82.4 x 99.9

 • Тежина (g)

  720

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба