Објективи за DSLR

Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM

Спецификации

Детални спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  29º - 6º 50', 19º 30' - 4º 35', 34º - 8º 15'

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  17/12

 • Број на сечила на дијафрагмата

  9

 • Минимална решетка

  32-45¹

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  1.2

 • Максимално зголемување (x)

  0.25 (at 300mm)

 • Информации за оддалеченост

  Yes

 • Стабилизација на слика OIS1

  4-stops

 • Мотор за AF

  Nano USM

 • Капаче за објектив

  E-67II

 • Сенило на објектив

  ET-74B

 • Торбичка/футрола за објектив

  LP1222

 • Капаче за задниот отвор

  Lens Dust Cap E

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  0.25-0.17

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  0.47-0.38

 • Дијаметар на филтер (mm)

  67

 • Макс. дијаметар x должина (mm)2

  80 x 145.5

 • Тежина (g)

  710

¹ Minimum aperture if using 1/3stop increments

 1. Тестирано според стандардите CIPA
 2. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба