Објективи за DSLR

Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM

Висококвалитетен објектив за зумирање со иновативен екран и Nano USM, кој е одличен за фотографирање на животот во дивината и спортот.

Одличен објектив за

Приближете ги далечните објекти

Максималната телефото фокусна должина од 300mm ќе ви помогне да се доближите до вашиот објект и да го исполните вашиот кадар. Затоа претставува идеален додаток за вашата стандардна опрема кој ќе ви овозможи повеќе опции за фотографирање.

Технологијата Nano USM ви овозможува брзо, рамномерно и тивко фокусирање на вашиот објект. Поради тоа, овој објектив е идеален за снимање фотографии од објекти што се движат брзо, како и за непрекинат звук и промени во фокусирањето со природен изглед за време на снимањето.

Технологијата Nano USM ви овозможува брзо, рамномерно и тивко фокусирање на вашиот објект. Поради тоа, овој објектив е идеален за снимање фотографии од објекти што се движат брзо, како и за непрекинат звук и промени во фокусирањето со природен изглед за време на снимањето.

Врвен квалитет на слика

Кружниот отвор на блендата со 9 сечила помага во истакнување на вашиот објект во однос на неговото опкружување и во создавање прекрасно заматување на заднината. Специјалните UD елементи вградени во објективот помагаат во намалување на хроматската аберација и овозможуваат висококвалитетни слики со висока резолуција низ целиот опсег на зумирање.

Добивајте информации преку вградениот екран на објективот

Иновативниот екран за податоци за објективот е поставен на горната страна на објективот и прикажува важни информации што се лесно видливи дури и во услови со слаба светлина. Тој е многу практичен кога снимате видеоснимки со прегледување во живо бидејќи може да проверите дали вашата снимка е стабилна, а ќе ви овозможи и да го проверувате фокусното растојание и длабочината на полето при различни вредности на решетката.

Лесен, компактен дизајн

Со тежина од само 710g и должина од 14,55cm кога е вовлечен, EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM е идеален објектив за фотографирање додека патувате.

Дали да се одлучам за надградба?

EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM претставува замена за EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM со подобри оптички перформанси и дизајн.
Canon Camera

Врвен оптички дизајн

Софистицирана оптика со елемент за објективи со извонредно ниска дисперзија (UD) кои овозможуваат одличен квалитет на слика и голем контраст и резолуција низ целиот опсег на зумирање, дури и во лоши услови за фотографирање.

Подобрена стабилизација на слика

Стабилизацијата на слика кај EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM го намалува тресењето на фотоапаратот до 4 чекори, овозможувајќи ви да користите брзина на бленда што е за 4 чекори побавна од брзината што би морале да ја користите за да добиете остра слика.

Canon Camera
Раце кои држат фотоапарат EOS R од Canon и објектив RF 24-105mm F4-7.1 IS STM од Canon.

Можеме ли да ви помогнеме да го изберете вашиот следен објектив?

Нашата алатка за избирање објективи ќе ви ја прикаже целата наша палета на објективи и ќе ви помогне да го пронајдете објективот кој совршено ќе ви одговара вам и на вашиот фотоапарат EOS.

Поврзани производи

Дополнителна опрема

Телефото објективи

Телефото објективите ви овозможуваат да фотографирате спорт, диви животни или настани од далечина, без да ги попречувате случувањата. Разгледајте ги телефото објективите од Canon и ослободете ја вашата креативност.
Дознајте повеќе